Plaats egelpoortjes voor een egelvriendelijke tuin

Wist je dat egels voorkomen op zowel het platteland als in de stad? Belangrijk is dat ze een droge en beschutte plaats hebben om te leven. Om egels in de tuin te krijgen moeten ze wel in je tuin kunnen komen. Een schutting tot op de grond geeft problemen. Dat los je op door een aantal egelpoortje te (laten) maken. Een egelpoortje is een opening van ongeveer 14 bij 14 cm onder in de schutting.

Egels zijn niet alleen leuk om in de tuin te hebben, ze zijn ook nog eens heel nuttig. Ze eten voornamelijk insecten. Ze eten voornamelijk rupsen, slakken, wormen, mieren, spinnen, maden enz.

Nog meer helpen

Je kunt veel doen om egels te helpen. Verwijder alle gevaarlijke en rondslingerende materialen uit de tuin zoals (vijver)netten die niet gebruikt worden of kippengaas. Gebruik geen gif zoals slakkenkorrels want dat eten ze op en gaan er ook aan dood. Plaats eventueel een egelhuis en zet voer (beschermd) voor ze neer.

Meer weten?

Via google zijn er veel websites te vinden die tips geven om de tuin egelvriendelijk te maken. Een goede site is die van de egelbescherming. Uiteraard kunnen wij ondersteunen bij de uitvoering daarvan.