De vijver in de herfst

Heb je een vijver?

Vergeet dan niet om nu een net over de vijver te spannen. De bladeren die nu van de bomen (gaan) vallen zijn een gevaar voor het leven in het water.

Span een fijnmazig net

Het net houdt de meeste bladeren tegen zodat die niet in het water vallen. Bladeren die op het water vallen, zakken naar beneden en zorgen voor een laag met slib op de bodem. Planten sterven af en door het rottingsproces ontstaan er giftige gassen. Het biologisch evenwicht is verstoord en het zuurstofniveau daalt. De vissen en planten kunnen daardoor sterven en algen kunnen explosief gaan groeien! Super zonde als de vijver net op orde is!

Vind je een net lelijk?

Pak dan een schepnet uit de kast. Schep regelmatig de bladeren uit de vijver. Je kan ook met het netje bladeren van de bodem wegschrapen. Doe dit zo veel mogelijk, liefst voordat het gaat vriezen.

Andere tips

 • Verwijder (draad)alg,dat voorkomt een explosieve groei in de lente.
 • Voer de vissen niet meer als het water kouder is dan 10 graden.
 • Controleer de waterhardheid.
 • Verwijder uitgeroeide/dode plantendelen.
 • Verplaats vorstgevoelige planten naar diepere gedeelten in de vijver zodat deze niet bevriezen in de winter.
 • Denk aan het winterklaar maken van de waterpomp.

Toch problemen?

Heb je ondanks je inspanning toch problemen in de vijver? Te veel slib op de bodem, te veel algengroei of andere problemen?

Neem contact met ons op!

Voor vijveradvies

Vacature: allround medewerker Hoveniersbedrijf

Om om team compleet te maken zijn we op zoek naar een allround medewerker. Heb jij altijd al gedroomd van een baan in “het groen”? Ben jij een duizendpoot, die van aanpakken weet? Dan is deze vacature echt iets voor jou.

Garden ID is een veelzijdig hoveniersbedrijf: we werken voor particulieren, bedrijven, gemeentes en de aannemerij. Wij bieden daardoor zeer verschillend werk en een dag is bij ons écht nooit hetzelfde.

Waar zijn we naar op zoek?

 • We zoeken iemand die representatief en klantgericht is. Je kan omgaan met de verschillende doelgroepen (particulieren, bedrijven, gemeentes en de aannemerij)
 • We zoeken een aanpakker die geen 9 tot 5 mentaliteit heeft
 • Je bent gemotiveerd om te leren
 • Je bent stressbestendig
 • Je kan goed zelfstandig werken maar ook in teamverband

Wat ga je bij ons doen?

 • We zoeken iemand die gaat werken in het team dat werkzaam is voor bedrijven, gemeentes en aannemerij leggen we (parkeer)terreinen aan en het plaatsen van beplanting.
 • Maar ook werken in tuinen behoort tot de werkzaamheden die we doen. Denk aan het op hoogte brengen van grond, het plaatsen van schuttingen en het aanleggen van bestrating en beplanting.
 • We werken vaak en veel met hout: het zetten/slaan van beschoeiingen en damwanden, vlonders leggen, boomhutten maken, of pergola’s/overkappingen maken.

Kortom, een diversiteit aan werkzaamheden die bij ons voorkomen!

Functie-eisen?

 • MBO-groen opleiding minimaal niveau 2/3, niveau 4 heeft onze voorkeur. Maar aantoonbare werkervaring bij een stratenmakersbedrijf of een beton-, weg- en waterbouwbedrijf mag natuurlijk ook.
 • In het bezit van een BE rijbewijs + VCA
 • Je woont in de buurt van de gemeente Nieuwkoop.

Wij bieden een afwisselende baan in een leuk middelgroot hoveniersbedrijf. Je hebt enthousiaste en deskundige collega’s om je heen. We hebben goede arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Reageer door een mail te sturen met je motivatie en CV naar info@gardenid.nl of bel ons op 0172 – 82 02 45 (vraag naar Paul Ietswaard).

Ps: ervaring en mentaliteit is voor ons belangrijker dan een diploma! Als je denkt geknipt te zijn voor deze functie: reageer dan ook!

Tuinrenovatie in Langeraar

Het is altijd leuk om een oudere tuin een opknap beurt te geven. Het voordeel van een oudere tuin is dat de bomen, struiken en planten als mooi volgroeid zijn. We hebben nieuw gras gelegd en het straatwerk opnieuw gestraat. De tuin ligt er weer netjes bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennis bijgespijkerd: chemievrij onkruidbeheer

Vandaag hebben we onze kennis verder bijgespijkerd. We zijn naar een een interessante bijeenkomst geweest over ‘chemievrij onkruidbeheer op verhardingen‘.

Met stoom onkruid bestrijden

Speciaal voor kleine tuinen (maar ook grotere oppervlakken) hebben wij de WeedSOLUTION® aangeschaft! Met deze machine kunnen wij op een schone manier (met heet water) snel, goedkoop en zéér effectief onkruid bestrijden. Resultaat gegarandeerd binnen 2 – 5 dagen na behandeling. Dat met slechts 4 á 6 keer per jaar! Een ander voordeel: we bestrijden er niet alleen onkruid mee, maar ook de groene aanslag op stenen verdwijnt geheel!

 

Interesse om uw straatwerk onkruidvrij te houden?

Bel ons voor meer informatie: 0172 – 820 245

Wij zijn verhuisd!

Afgelopen zaterdag was het een spannende dag! Met een team van 13 man hebben wij alle spullen overgebracht naar onze nieuwe locatie. Nu al onze spullen over zijn, begint de grote uitdaging van inrichten!

Verhuisd (1)

Benieuwd hoe het eruit ziet? Na de zomervakantie komt er een open dag zodat iedereen kan komen kijken! Tot die tijd nemen we rustig de tijd om ons terrein verder in te richten en alles puntje op de i te zetten. Kijk alvast even mee: